Детски Празник "Том и Джери‘‘ 2017 е част от Световният Ден на Предизвикателството 2017

Детски Празник

18.05.2017г.

Детски  Празник "Том и Джери‘‘ 2017 е част от Световният Ден на Предизвикателството 2017

Детски Празник  "Том и Джери‘‘ 2017 се организира за седма поредна година. Спортно събитие е насочено към  децата в нашия град. Главната идея на детският  празник и турнир под мотото “Здравото дете e активно и щастливо дете“. Насърчаване към системни спортни занимания и повишаване на спортната култура на децата от най- ранна възраст.

В празника ще бъдат представени:  художествена гимнастика, спортни танци,  народни танци, мажоретни танци, йога, гимнастика, карате, приложни и изобразителни изкуства и турнир по футбол.
Българската асоциация „Спорт за всички” (БАСВ) организира за 25-ти пореден път Световен ден на предизвикателството 2017.  Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички”  и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. Един  от  акцентите на ,,Световен ден на предизвикателството 2017‘‘ е проявата Детски Празник  "Том и Джери‘‘ 2017

Детски Празник  "Том и Джери‘‘ 2017 ще се проведе гр. София - зала "Сиконко"  дати на провеждане: 20, 21,  27 и 28 май, всеки ден ще има официално откриване от 09.30 часа.

Очаква се да  присъстват  над  8000 гости и деца, поканени за откриването на събитието са много популярни лица в сферата на активния начин на живот, балансираното хранене и спорта. В инициативата участие ще вземат и деца от домове за сираци.

Тази година организирането на  празника за всички подрастващи деца ще бъде със съдействието на Министерство на Физическото Възпитание и Спорта, Българската Асоциация Спорт за Всички, Български Футболен Съюз, Сокове Флорина, Езиков център Бизи,  Химическо чистене - Макс Клийн, Комюника ЕООД, Петър Гривеков- художник, Aпартхотел Лайтхаус, Queisser Pharma Bulgaria LTD, Алта България – представител  на  бонбони Олипс, SAMEX Ltd. Bulgaria представители на KFC, Ел Би Булгарикум  ЕАД.