"Колите 3" начело на бокс-офис класацията в USA

19.09.2017г.

Анимацията "Колите 3" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 53,5 милиона долара през дебютния си уикенд на екран, предадоха световните информационни агенции.

Наблюдателите обаче отбелязват, че третият филм от касовата поредица "Колите" на Disney и Pixar е най-слабо представилият се при излизането си на екран. За сравнение - "Колите" и "Колите 2" реализираха съответно 60,1 милиона долара и 66,1 милиона долара през дебютните си уикенди по кината.

След две седмици на върха в бокс-офиса филмът "Жената чудо" отстъпи на втора позиция. Приходите от продукцията с Гал Гадот в ролята на амазонска принцеса възлизат на 40,8 милиона долара през третия й уикенд на екран.

На трето място с постъпления от 27,1 милиона долара е биографичната драма "All Eyez on Me" за покойния рапър Тупак Шакур.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите "Мумията" с Том Круз и "47 метра надолу" с Манди Мур. Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 13,9 милиона долара и 11,5 милиона долара.

(БТА)