Последният филм с участието на големия Никола Анастасов открива „Киномания 2017“

Последният филм с участието на големия Никола Анастасов открива „Киномания 2017“

29.10.2017г.

Последният филм с участието на големия български актьор Никола Анастасовоткрива 31-вото издание на „Киномания 2017“, на 16 ноември т.г.

Безкрайната градина“ е дебютен игрален филм на режисьора Галин Стоев, който от 2018 г. поема поста директор на Националния театър на Тулуза. Той определя лентата като „любовен триъгълник“, в който няма нито една класическа любовна сцена – никой никого не докосва, никой никого не съблича, никой никого не изнасилва.

Филмът разказа за живота на Филип (Мартин Димитров), разпределен между приятелката му Соня (Глория Петкова), брат му Виктор (Димитър Николов) и работата му като PR специалист. Но всичко това се променя в деня, в който той среща Ема (Елица Матева) – странно момиче, затворено в свой собствен свят, в който най-важното нещо е една тайнствена градина.

„Киномания“ включва още два нови български филма и над 50 чужди заглавия.  Сред тях са - „Въртележка”, с Кейт Уинслет и Джъстин Тимбърлейк,  „Субурбикон” с режисьор Джордж Клуни, документалния разказ „Buena Vista Social Club: Adios“ на номинирания за „Оскар“ режисьор Люси Уокър, „Да обичаш Винсент” - първият в историята на киното пълнометражен анимационен филм, рисуван с маслени бои, най-мащабната руска продукция за 2017 г. – „Матилда”.

Източник: btv.bg