Барбра Стрейзанд на 70 - малко известни факти

Барбра Стрейзанд на 70 - малко известни факти

25.04.2012г.

На 70 години легендарната актриса и певица БАРБРА СТРЕЙЗАНД не дава никакви признаци за скорошно оттегляне от голямата сцена.

Звездата започва кариерата си още в тийнейджърска възраст като изпълнителка в нощен клуб в родния си Ню Йорк, като през следващите десетилетия се утвърждава като един от най-успешните представители на шоубизнеса за всички времена с награди в музиката, киното и театъра.

Неотдавна певицата подписа сделка с "Колумбия рекърдс", а в края на годината на екран ще излезе комедията THE GUILT TRIP, в която тя си партнира със Сет Роугън.

По случай 70-годишнината на родената в Бруклин легенда глобалната независима новинарска мрежа WENN публикува интересни факти от живота й:

Стрейзанд се запознава с певеца Нийл Даймънд, докато двамата учат в гимназията "Еразъм" в Ню Йорк. От тогава те са добри приятели и през 1978 г. записват хитовия дует "YOU DON'T BRING ME FLOWERS"

Барбра променя името си от Барбара в началото на кариерата си, за да се разграничава от останалите звезди на шоубизнеса.

Стрейзанд е продала над 70 милиона копия от албумите си по света. Като певица Барбра Стрейзанд е обявена за най-продаваната изпълнителка на всички времена от Асоциацията за звукозаписи в САЩ.

През 1968 г. актрисата се пренася на голям екран изпълнението си в популярния бродуейски мюзикъл "Funny Girl", получило ласкави отзиви от критиката. Това е първата й филмова роля, за която е отличена с "Оскар" за най-добра актриса.

Стрейзанд е една от едва 14-те представители на шоубизнеса в света, които имат в колекциите си награди "Оскар", "Грами", "Еми" и "Тони".

Барбра Стрейзанд е била омъжена два пъти - 1963-1971 г. за актьора Елиът Гулд и за Джеймс Бролин, с когото сключва брак през 1998 г. Тя се е снимала в един и същи филм и с двамата си съпрузи - в научнофантастичния трилър "Козирог Едно" от 70-те години на миналия век.

Звездата е мащеха на номинирания за "Оскар" актьор Джош Бролин и е кръстница на дъщерите Кайли и Скай на филмовия продуцент Джон Питърс.

Актрисата е известна и с благотворителната си дейност. Стрейзанд е дарила милиони долари за различни каузи чрез фондацията си, която носи нейното име.

 

Източник:http://kino.gbg.bg