Безплатно

Безплатно

30.05.2013г.

С четири безплатни прожекции пред паметника на Съветската армия в София от 29 май до 1 юни от 20:30 ч. беше открита програмата "Пътуващо кино".

Началото бе с романтичната комедия на Уди Алън  "На Рим с любов", следват холивудските хитове "Седемте психопата" и "Тежка сватба", а последната прожекция е на "Цветът на хамелеона" на Емил Христов, съобщават организаторите, цитирани от БНР.

Проектът за пътуващо кино на продуцентската компания "Чучков Брадърс" е подпомогнат от голям мобилен оператор, в партньорство със Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата.

Пред паметника на Съветската армия е монтиран екран с внушителните 14 на 7 метра, и 300 седящи места. Пътуващото кино ще остане в София до 1 юни, после тръгва из страната.

През следващите месеци пътуващото кино ще премине и през Пловдив, Търговище и Монтана, а до края на годината и в други градове в страната, обещават инициаторите. Допълнителна информация за програмата по дни, места и заглавия може да бъде видяна на специално създадения сайт на пътуващото кино

"Хора от места като Видин, Враца, Ловеч, Габрово, Монтана и др. нямат възможността да гледат филми на голям екран в градовете си, което вече ще се промени. С пътуващото кино ще предлагаме най-новите заглавия от киноафиша, а благодарение на техниката, с която разполагаме, зрителите ще могат да гледат и 3D филми", споделя Борислав Чучков, който заедно с Виктор Чучков-син реализира проекта, цитиран от организаторите.

Входът за всички прожекции е безплатен.

 

Източник: http://www.artualno.info/bezplatno-patuvashto-kino-tragva-na-obikolka-iz-stranata