Цецка Цачева откри Международната регата "Кор Кароли"

Цецка Цачева откри Международната регата "Кор Кароли"

12.08.2012г.

 Дванадесета международна регата "COR CAROLI – BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS" Варна / Созопол / Балчик / Варна 10 - 14 Август 2012 година

Цецка Цачева откри Международната регата “Кор Кароли” от яхта в морето Днес, 11 август, официално стартира дванадесетата международна регата “COR CAROLI – BAVARIA YAHTS, powered by LEHUS”. По традиция тя се организира от фондация „Кор Кароли” тазгодишното издание събира за 12-та поредна година елита на ветроходството и предлага на публиката екстремни емоции, които са запазената марка на регатата, създадена в памет на Капитан Георги Георгиев - първият българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.

 
           Освен от множество медии, организтори и състезатели, откриването на регатата беше уважено и от специални гости, като лично Председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачев
а влезе в морето, за да постави официалния старт на състезанието от специално подготвена и съобразена с всички изисквания за сигурност яхта.
 
           Сексапилната актриса от „Стъклен дом” Яна Маринова, също е край морето специално за събитието, за да се включи в някой от екипажите, демонстрирайки за пореден път своя спортен дух и хъс за победа. В тазгодшиното издание участват 37 яхти, 243 участници, които плaват под флаговете на България, Украйна, САЩ, Австрия, Франция и Панама. Програмата е наситена със събития подходящи за всеки вкус.
 
           Специално за любителите на този спорт се провежат две състезания „Pro-Am”, в които едновременно могат да участват професионалисти и аматьори. За първите места в PRO AM I бяха раздадени множество награди, сред които спортен часовник SUUNTO и едноседмично настаняване, предоставено от MOI Klub на гръцкия остров Евия.