Направи документален филм за 10 дни

Направи документален филм за 10 дни

12.04.2012г.

   Ако в главата ви се въртят идеи за кратък документален филм или ако искате просто да участвате в процеса на правенето на такъв, компресиран в рамките на десет дни, побързайте и подайте документи за участие в майсторския клас на американската документалистка Мелъди Гилбърт. Крайният срок за кандидатване е 12 април, а самото създаване на филма – от разработването на първоначалната идея, през заснемането, монтирането и прожекцията му, ще се случи между 21 и 29 април.

   След двудневен надъхващ уъркшоп с Мелъди Гилбърт (www.frozenfeetfilms.com), одобрените участници се разделят на екипи, всеки от който – в рамките на работната седмица, ще режисира, заснеме и монтира своя кратък документален филм (3-5 минути), използвайки наученото по време на лекциите. Накрая, всеки екип ще представи своя филм на прожекция пред публика и пред жури от професионални документалисти и кинаджии. Ще бъде връчена награда както на журито, така и на публиката, а след края на събитието, се предвижда филмите да бъдат изпратени по различни фестивали.

   Ако всичко това ви звучи добре, не губете време, а пращайте документи за кандидатстване, че не остана време и местата са ограничени. Участието за избраните кандидати е напълно безплатно!

   Повече информация за кандидатстването и за майсторския клас ще откриете на http://swanfestivalbg.com/academy или на academy@swanfestivalbg.com.

Източник: http://operationkino.net/2012/04/направи-документален-филм-за-10-дни/