Филмовите заглавия, които тръгват по българските киноекрани от днес

Филмовите заглавия, които тръгват по българските киноекрани от днес

07.02.2014г.

От този петък, 7-ми февруари, по родните екрани ще се завъртят три премиерни ленти, които ще привлекат вниманието както на почитателите на комерсиалното холивудско кино, така и на тези зрители, които предпочитат независимите филмови продукции.
Сред новите кино предложения се открояват своеобразния римейк на един от най-популярните научнофантастични екшъни на 80-те години и уникална по рода анимационна лента, която черпи вдъхновение от известните в цял конструкторни играчки LEGO.
 
Ето и заглавията на тазседмичните премиерни заглавия:
 
Робокоп
 
В тази нова версия на режисирания от Пол Верховен “Робокоп” титулярната роля е поверена на актьора от “Секретна квартира” Джоел Кинаман, а негови екранни партньори са ветераните Самюъл Джаксън, Джаки Ърл Хейли, Гари Олдман и Майкъл Кийтън. 
Режисьор на високобюджетната продукция е бразилеца Хосе Падиля, според когото лентата “запазва най-важните елементи от оригинала, като в същото време тя има собствена идентичност, която я различава от всички останали филми от франчайза”. Историята на новия “Робокоп” се фокусира върху полицая Алекс Мърфи, който бива тежко ранен пред своя дом и по-късно трансформиран в полу-робот, чиято основна задача е да въдворява ред по изпълнените с престъпления улици на Детройт.
 
LEGO: Филмът
 
Вдъхновен изцяло от известните конструкторни играчки LEGO този анимационен филм разказва за обикновения работник Емет, който по погрешка е обявен за изключително важна фигура, която има силата да спаси и промени завинаги целия LEGO-свят. 
Режисьори на продукцията са създателите на хитовата анимация “Облачно с кюфтета” Фил Лорд и Кристофър Милър, а отпуснатия от студиото Уорнър Брос бюджет за направа на лентата се равнява на 60 милиона долара. “LEGO: Филмът” ще се прожектира в триизмерен формат и ако приходите му в световен мащаб оправдаят очакванията от студиото заявиха, че са готови да направят директно продължение.
 
Тя
 
Режисираният от Спайк Джоунзи романтичен филм получи пет номинации за тазгодишните награди “Оскар”, включително за “Най-добър актьор” и “Най-добър филм”. 
В центъра на сюжета е сантименталния Тиодор Туомбли (в ролята Хоакин Финикс), който след като разделя с приятелката си започва постепенно да се изолира от обществото. Докато се опитва да намери нов път в живота си Тиодор попада на съвсем нова операционна система, която създава “компаньони” за самотните и страдащите от депресия хора. След като активира своята индивидуална програма той се запознава със Саманта (Скарлет Йохансон) – весел, чувствен и изненадващо позитивен женски глас, който бързо се превръща в неговия най-верен спътник и помощник. Ролята на Саманта е поверена на Скарлет Йохансън, а освен нея и Хоакин Финикс във филма участват още Крис Прат, Ейми Адамс, Руни Мара, Оливия Уайлд и Кристен Уиг.
 
източник: http://www.cinefish.bg