Очакваме с огромно нетърпение "Гравитация"

Очакваме с огромно нетърпение "Гравитация"

23.08.2013г.

До края на филмовата 2013 година остават още няколко месеца, но дори сега можем да кажем, че това е една от най-успешните години за кинофантастиката от много години насам.

От началото на годината видяхме поредица от интересни научнофантастични филми от всеки вид и бюджет. Добрата новина е, че все още има филмови заглавия, които можем да очакваме с огромно нетърпение. Едно от тях безспорно е "Гравитация" на Алфонсо Куарон.


Това е първият филм на мексиканския киномаестро от 2006 г. насам, когато видяхме изключителния "Децата на хората" ("Children of Men"), често сочен от фенове и кинокритици като един от най-добрите фантастични филми заснемани някога. Дори само този факт вдига очакванията на много високо ниво.

Към това трябва да добавим и интригуващият сюжет на филма. "Гравитация" е интензивен реалистичен "технотрилър", чието действие проследява една възможна катастрофа в околоземна орбита. В ролята на астронавти, борещи се за живота си ще видим Сандра Бълок и Джордж Клуни.

Новият разширен трейлър на филма обаче демонстрира с пълна сила уменията на Куарон да създава интензивни първични емоции с визия и звук. За какви емоции става въпрос? Вижте и ще разберете. Препоръчваме ви да го гледате в HD резолюция и на пълен екран.

Световната премиера на "Гравитация" е на 4-ти октомври.