Кастинг за България търси талант

Кастинг за България търси талант

17.01.2012г.

"България търси талант" не поставя никакви ограничения за пол, възраст, националност, религиозна или каквато и да е друга принадлежност или вид умение и талант. Ако сте под 18 години, на кастинга трябва да присъства ваш родител или настойник.

Няма ограничение за броя на участниците по време на изпълненията. Всеки може да се яви сам или в група. Кандидатите могат да правят всичко, за което смятат, че имат талант, дори да не е традиционно изкуство.

Няма никакво значение дали талантите са професионалисти или не в това, което представят, дали го правят за удоволствие или срещу заплащане.

Ако изпълнението изисква  специално оборудване или подготовка, предупредете екипа на телефона за връзка или на място в деня на кастинга. Ако включва животни те трябва да се съхраняват в клетка или друг вид подходяща среда и да не застрашават останалите участници. Препоръчително е да не се представя изпълнение, което изисква сложна пиротехника.

В “България търси талант” могат да покажете абсолютно всичко, на което са способни и което смятат, че е интересно, атрактивно и забавно. За измеренията на таланта няма абсолютно никакви ограничения. Ето някои предложения от различните издания по света:

Свирене на инструменти и предмети
Певци – всички жанрове
Танци – всички жанрове
Комедия – всички жанрове, разказване на вицове, клоунада
Имитиране на хора, филмови герои, инструменти, звуци и животни.
Акробатика
Еротични изпълнения
Жонглиране, балансиране
Талантливи животни
Двойки с таланти (баща и син, баба и внучка, братя, сестри, близнаци)
Семейства с таланти
Скейтборд, кънки, ролери
Ясновидство, телепатия
Необичайни, нестандартни, екстремни спортове
Скоростно рисуване
Теглене, повдигане и жонглиране с огромни тежести
Скоростно говорене
Издръжливост на болка, стъпване върху стъкла, огън и други
Необичайна пластичност
Двойници, фенове
Рисуване с необичайни средства
Клоуни
Хора с необичайно силни гласове
Скоростно ядене и пиене, ядене на непривични за стандартния вкус храни
Нестандартни изпълнения в стандартни изкуства
Куклено шоу
Въртене на обръчи, скачане на въже
Лепене на предмети по тяло
Балансиране
Магии, фокуси
Скоростно преобличане
Гълтачи на огън
Бойни изкуства
Чупене на предмети с необичайни средства
Народни, етнически танци и обичаи

Съвети към кандидатите:

Въпреки че това е предварителен кастинг за участие в предаването “България търси талант”, части от него ще бъдат заснети и при одобрение за участие в програмата – излъчени по bTV. Кандидатите трябва да дойдат с облеклото, с което искат да бъдат видени от журито и зрителите. Ако представянето ви включва костюм, перуки или специален грим, елате с тях.

Всеки кандидат е свободен да донесете всичко необходимо за изпълнението си – музика, реквизит, съоръжения или инструменти – каквото и да е, което ще му помогне да се представите по най-добрия начин.

Препоръчително е изпълнението да не надвишава 3-4 минути. Ако то е по-дълго, е добре да се подбере най-интересната част от него.

Всеки може да доведе подкрепления – близки, познати, приятели или фенове. Атрактивността е само в полза на кандидата.

Съвети към различните изпълнители:

-    певци – подгответе куплет и припев от популярна или авторска песен. Ако сте решили да пеете върху инструментал или с акомпанимент, трябва да ги осигурите. Можете да представите песента си и акапелно.

-    комици, вентролози,  фокусници, магове, танцьори – ако изпълнението ви включва музика или друг фон, ги донесете на диск или друг носител.

-    акробати – опитайте се да подготвите изпълнение, което не изисква сложни съоръжения, а демонстрира вашата пластичност.

-    кукловоди – носете кукли или материали, нужни ви за вашето представяне.

Всякаква информация за кастинга и шоуто можете да получите на телефон 02 946 33 25 или на електронен адрес talant@btv.bg. Продуценти са bTV и "Глобал филмс" ООД.

Екипът на “България търси талант” пожелава успех на всички!

 

Източник:http://www.btv.bg/shows/gottalent/