Новият Спайдърмен

Новият Спайдърмен

02.07.2012г.

В Германия се състоя премиерата на най-новия филм за комиксовия супергерой Спайдър-мен, който обаче няма нищо общо с предшестващата го трилогия, дело на режисьора Сам Рейми. 

Предстоящата продукция, чието заглавие е “Невероятният Спайдър-мен”, бива описвана от създателите си 
като рестартиране на франчайза с изцяло нов актьорски състав и нов подход към познатата история на Човека-паяк.
От студиото Columbia Pictures отпуснаха бюджет за снимки равняващ се на 170 милиона долара, а според източници 
близки до проекта, продуцентите и режисьора са получили пълна свобода в избора на актьори за главните роли.

След кастинги, които продължиха близо четири месеца, бе оповестено, че ролята на Питър Паркър/Спайдър-мен е била
поверена на актьора от “Социалната мрежа” Андрю Гарфилд, а за негова екранна партньорка бе избрана познатата от комедията “Лесна, А?”, Ема Стоун. 

В основата на сюжета на предстоящия фантастичен екшън ще бъдат опитите на Питър Паркър да намери отговорите на няколко важни въпроси, свързани с неговото детство. В търсенето на информация от миналото на семейството си той попада на пазена от години тайна на своя баща – тайна, която променя изцяло бъдещето на младия мъж.

На режисьорския стол на “Невероятният Спайдър-мен” седна Марк Уеб, който е най-известен с работата си по независимия филм “(500) мига от любовта”. За Уеб, комиксовата продукция за Човека-паяк е първи високобюджетен студиен проект. 

Няколко седмици след като режисьора даде старта на снимките, неофициални източници от Columbia Pictures разкриха, че изпълнителите на главните роли, 
Ема Стоун и Андрю Гарфилд, вече са подписали договори за участие в поне още два филма от поредицата. 
Тази информация все още не е потвърдена официално от студиото и продецунтите, но от Columbia Pictures обявиха, че “Невероятният Спайдър-мен” ще се сдобие с продължение, което ще тръгне по световните киноекрани от 2-ри май, 2014-та година.

За момента не се знае дали на режисьорския стол на втората част ще седне отново Марк Уеб и дали Ема Стоун и Андрю Гарфилд ще се превъплътят за втори път в двете главни роли. Както се случва в повечето подобни случаи,
представянето на “Невероятният Спайдър-мен” в световния бокс офис ще определи дали същия екип ще се завърне 
за продължението или ще бъдат направени промени.

Партньори на Ема Стоун и Андрю Гарфилд в “Невероятният Спайдър-мен” са актьорите Сали Фийлд, Мартин Шийн, 
Ембет Дейвиц, Денис Лиъри и Рис Айфанс, който се превъплъщава в образа на главния злодей във филма доктор Кърт Конърс, познат от оригиналните комикси единствено като “Гущера”. Подобно на блокбастъри като “Аватар” и “Трансформърс 3”, високобюджетния филм на Марк Уеб бе заснет с триизмерни камери и само няколко определени сцени ще бъдат конвертирани в 3D-формат по време на постпродукцията.
Българската премиера на “Невероятният Спайдър-мен” ще бъде на 6-ти юли

източник: http://www.cinefish.bg/