Официални снимки и допълнителна информация за продължението на хита “300”

Официални снимки и допълнителна информация за продължението на хита “300”

09.04.2013г.

През изминалата 2012-та година в България протекоха снимките на дълго подготвяното продължение на стилизирания хит "300". Звездата от оригинала Джерард Бътлър не се завърна за втората част, но за сметка на това от студиото Уорнър Брос отпуснаха солиден бюджет за снимките и поне що се отнася до визуалния стил филма няма да отстъпва на своя популярен предшественик. Работата по сценария на проекта започна през 2008-ма година, а създателя на първата част Зак Снайдър оповести, че поради ангажименти с други продукции няма да седне отново да режисьорския стол.

Овакантената от Снайдър позиция беше заета от режисьора Ноам Мъро, за когото това е втори пълнометражен игрален проект след комедията “Умни хора”. Подготвяното от няколко години продължение, чието заглавие е “300: Възходът на Империята”, ще тръгне по кината в края на това лято и ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат.

Въпреки че очакванията са за големи постъпления в бокс офиса филма на Ноам Мъро не е сред най-дискутираните заглавия на 2013-та година и като цяло информацията съпътстваща подготвителната работа и снимачния процес беше минимална.

Малко по-рано днес обаче от Уорнър Брос разпространиха първите официални снимки от “300: Възходът на Империята” и на практика дадоха официален старт на рекламната кампания. На кадрите се виждат подготвени за битка войници и главния персонаж Темистокъл – гръцки генерал и политик в чиято роля се превъплъщава австралийския актьор Съливан Степълтън (който се появи редом до Шон Пен и Джош Бролин в тазгодишния криминален екшън “Гангстерски отдел”).

Вдъхновен от графичния роман на Франк Милър “Ксеркс” сюжета на “300: Възходът на Империята” проследява опитите на Темистокъл да обедини всички гърци и да се изправи срещу смъртните си врагове Ксеркс и Артемизия, които контролират огромните персийски войски.

Продукцията бива описвана като “паралелен филм”, чието действие се развива по същото време през което се водиха и битките в оригиналната лента на Зак Снайдър. Режисьорът Ноам Мъро заяви, че от визуална гледна точка двете части са неразривно свързани, но и допълни, че втория филм ще бъде много по-мащабен и ще съдържа битки в открито море.

Мъро: “Случват се много неща на малки лодки и този път морето играе важна роля. Бойната хореография е по-различна от тази в първата част, има много нови места на които героите отиват, и действието обхваща дълъг период от време. Има шест различни битки, които се развиват на различни места и това ни предостави възможности да експериментираме и импровизираме. Лично за мен един от най-добрите герои във филма е този на Съливън Стейпълтън. 

Темистокъл има голям опит с битките и е добър войн. Но той е и политик. Може да се каже, че вижда нещата по различен начин. Със сигурност това е по-различен главен персонаж от този в първата част. Хората му са обикновени жители, а не дългогодишни войници. Те нямат желание да се бият, но се присъединяват към войната тъй като не искат да попаднат под контрола на жесток диктатор. Филмът ни не е дупликат на оригинала – ние разказваме различна история, която просто запазва атмосферата и стилистиката на първия филм.”

Относно отрицателната героиня Артемизия Мъро заяви:


“Тя е втора по командване след Ксеркс и върши всичката мръсна работа вместо него. Освен това тя иска да си отмъсти на гърците заради смъртта на семейството й. Тя е истинска природна стихия – излъчва сексапил и е безмилостна и ловка. Притежава всичко което й е нужно за да обезоръжи и убие един мъж. Има и меч. Тя е жена с която не бих искал да се закачам.”

Освен Съливан Степълтън в “300: Възходът на Империята” участват още Ева Грийн (Артемизия), Родриго Санторо (Ксеркс), Лена Хийди, Джак О’Конъл и Андрю Тиернън. 

Създателят на оригиналния филм Зак Снайдър е продуцент и ко-сценарист на продължението, а в момента режисьора Ноам Мъро работи по множеството сцени с визуални ефекти и конвертирането на продукцията в триизмерен формат.

Българската и световна премиера на “300: Възходът на Империята” ще се състои на 2-ри август, тази година.

източник:  http://www.cinefish.bg