София отбелязва Световния ден на Смърфовете на 22 юни в Градската градина

София отбелязва Световния ден на Смърфовете на 22 юни в Градската градина

17.06.2013г.

Забавната игра „Не се сърди, Смърфче“ е българското участие в Световния ден на Смърфовете, който се провежда едновременно в цял свят с цел утвърждаване на добрите идеали: приятелство, семейни ценности, доброта, честност, намерили място във филмите за малките сини геройчета. Това лято излиза вторият игрален филм „Смърфовете 2“, озвучен на български език.

В игрите „Не се сърди, Смърфче“, които ще се проведат на 22 юни от 11:00 часа пред Градската градина свои смърфоотбори ще смърформират българските актьори, озвучили филма: Робин Кафалиев, Наката и Дачко от предаването по bTV „Аламинут“ и Поли Генова, с чийто глас говори Смърфиета. 

Освен тях ще има отбори на световните партньори Макдоналдс, Шлайх, на талантливите млади изпълнители от „Гласът на България“, продукция на bTV и деца от детски градини в София. Отбелязването на Световния ден на Смърфовете пред знакови сгради в столицата е в партньорство със Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Всички участници ще бъдат с фланелки Смърфовете 2. Всеки от тях ще си тръгне с подарък, а за победителите от игрите „Не се сърди, Смъфче“ ще има специални награди. Кадри от събитието ще влязат в интерактивна смърфокарта, съставена от снимки от цял свят, посветени на Световния ден на Смърфовете, а световните медии ще покажат репортаж от териториите с най-интересни идеи за отбелязване на празника на Пейо.

В игрите „Не се сърди, Смърфче“ могат да се включат и малки и големи фенове, дошли на място пред Градската градина, като се запишат за участие в отборите или подкрепят самите участници. За гостите на събитието организаторите от Александра филмс, дистрибутор на филма, са предвидили и смърфокриеница - на различни тайни места в Градската градина 15-сантиметрови смърфчета ще се крият от любопитните погледи. По даден сигнал ще започне „смърфотършуване“ и който намери смърфче, остава си за него.

Забавната анимация „Смърфовете 2“ тръгва по екраните в България на 16 август, озвучена на български език.

 

Източник: http://www.cinefish.bg