Нови детайли за дългоочакваното продължение на анимационния филм “Таласъми ООД”

Нови детайли за дългоочакваното продължение на анимационния филм “Таласъми ООД”

24.08.2012г.

С доброто международно представяне на все още актуалния “Храбро сърце”, аниматорите и продуцентите от студиото Пиксар за пореден път доказаха, че когато стане дума за анимационни продукции, които са достъпни за зрителите от почти всички държави на света, те са едни от лидерите в жанра. Един от най-очакваните предстоящи проекти на успешното американско студио е продължението на анимационния хит от 2001-ва година “Таласъми ООД”, който спечели само от кинопрожекциите си приходи от над половин милиард долара и бе номиниран за “Оскар” в категорията “Най-добър анимационен филм”. Официалното заглавие на втората част е “Университет за таласъми”, а в центъра на сюжета ще бъдат отново едноокия Майк Уазовски и добродушния му приятел Джеймс П. Съливън. Още преди да бъде оповестено името на лентата от Пиксар обявиха, че няма да става дума за директно продължение, а за предистория която ще разкаже за живота на Майк и Съли преди те да започнат да работят във фабриката за събиране на детски писъци “Таласъми ООД”.  До момента, единственото което се знаеше за сюжета на “Университет за таласъми” е че той ще се фокусира върху ученическите години на главните герои – период в който те не са били най-добри приятели. От Пиксар не разкриваха повече детайли за историята, но малко по-рано днес, по време на интервю за предстоящия си филм “Родителски насоки”, актьора-комедиант Били Кристъл (който озвучава Майк Уазовски) поговори накратко за това какво могат да очакват зрителите от “Университет за таласъми”.

Кристъл“По сценарий героите ни са на 17 и 18 години. Но Майк продължава да носи шини на зъбите. Двамата са приети в едно и също колежанско братство където попадат в центъра на надпревара за плашене – нещо като древните гръцки игри, но в колежа. Майк и Съли са принудени да организират екип от най-различни чудовища, които трябва да докажат талантите си за плашене и заедно да спечелят надпреварата. Става дума за нещо от рода на филма “Отмъщението на зубърите”.”

На въпроса дали вече има планове за трети филм за приключенията на Майк и Съли, Били Кристъл отговори, че в момента вниманието на всички е насочено единствено към “Университет за таласъми” и не се обсъждат идеи за второ продължение. Въпреки това, актьора сподели, че ако има трети филм то той със сигурност би участвал в неговата направа.

Режисьор на предстоящата втора част е Дан Сканлън (“Трейси”), а за направата й бе отделен бюджет от около 100 милиона долара. Първоначалните планове бяха анимационния филм да тръгне по кината в края на тази година, но преди няколко седмици от Пиксар отложиха премиерата за лятото на 2013-та.

“Университет за таласъми” ще се разпространява в триизмерен формат, а българската му премиера ще се състои на 21-ви юни, следващата година.