Детски спортен празник и футболен турнир "Том и Джери" 2013

Детски спортен празник и футболен турнир "Том и Джери" 2013

05.06.2013г.

       Завърши Детския спортен празник и футболен турнир "Том и Джери" 2013 год. под мотото "Здравото дете e активно и щастливо дете". Официалното откриване бе поверено на  две от най-видните фигури в българският спорт - Валентин Михов и Любомир Ганев.
 
          Завърши най-големият спортен празник, организиран от председателя на ДФК И ДСА ,, ТОМ И ДЖЕРИ’’- Мартин Йорданов. Тази година детският спортен празник и футболен турнир  за купа „Том и Джери” 2013г. се проведе със съдействието на Министерството на Физическото Възпитание и Спорта и Българската Асоциация - Спорт за Всички, Столична Община и Български Футболен Съюз. На децата бяха връчени официално купи, медали, грамоти за придобити спортни умения, бяха раздадени минерални води от  Девин, витамини от АBOPHARMA, сокове FLORINA, торти от Домашна сладкарница и вафли Нелис. На празника  бяха раздадени и индивидуални награди за децата от училищата. На събитията на 18.05.2013г. и 19.05.2013г. в Спортен комплекс ,,Дит Спорт’’ и 01.06.2013г и 02.06.2013г. в Зимния дворец на спорта бяха представени спортове: футбол, лечебно изправителна гимнастика и йога, мажоретни танци и художествена гимнастика. През четрите дни на събитията организирани от ДФК и ДСА ,,Том и Джери’’ се раздадоха над 100 купи и 1200 медала, бяха наградени много победители и връчени призове за индивидуални награди. Малчуганите бяха организирани в 82 отбора по футбол и 79 групи по лечебно изправителна гимнастика и йога, мажоретни танци и художествена гимнастика. Децата се прдставиха  на два терена в Зимния дворец на спорта и в  Спортен комплекс ,,Дит Спорт’’.
 
Официално Детския спортен празник и футболен турнир бе открит от Валентин Михов (бивш президент на ЦСКА, БФС, БПФЛ и БПФЛ), Йордан Йорданов (директорът на ПФК ,,Септември-СОФИЯ'' и един от доказаните футболни специалисти в страната), Любомир Ганев (един от най - популярните спортисти в България), представител на столична община - Любомира Радоева, представител на българска асоциация – „Спорт за всички” - Десислава Илиева, Мартин Йорданов- председател на ДФК И ДСА ,, ТОМ И ДЖЕРИ’’, Теодор Желев - бащата на Теди, които почина в час по физкултура преди няколко седмици,  певиците  Таня Боева, Валя Александрова и Христина Живкова, които изпълниха няколко от най - известните си песни.Всички те благодариха за перфектната организация от страна на Академия Том и Джери’’  и пожелаха успех за бъдещото израстване на всички спортисти.
 
          На 18 май Българска асоциация „Спорт за всички” организира  за 21-ви пореден път Световен ден на предизвикателството. Това е най-голямата проява за масов спорт, която се провежда под егидата на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/ от 1983 г. в целия свят.  Детски спортен празник и Детски футболен турнир «Том и Джери» тази година са част от Предизвикателство 2013г. Теодор Желев и неговата съпруга  връчиха  НАГРАДА НА ДЕТЕТО, ОТБЕЛЯЗАЛО НАЙ - КРАСИВ ГОЛ В ЧЕСТ НА ТЕХНИЯТ СИН ТЕОДОР,  КОИТО ПОЧИНА В ЧАС ПО ФИЗКУЛТУРА.  НЕГОВАТА НАЙ-ГОЛЯМА МЕЧТА БЕШЕ ДА ИГРАЕ ФУТБОЛ. ДФК И ДСА ,,ТОМ И ДЖЕРИ’’ ИСКАЗАХА  НАЙ ЛИЧНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ. СПОРТНИЯ ПРАЗНИК ЗАПОЧНА С минута мълчание в памет  на Теди.
          Наградите бяха осигурени от: Домакина на събитието - ДФК и ДСА ,,Том и Джери’’, Българската Асоциация Спорт за Всички, БФС, Домашна сладкарница - десерти от 80-те и 90-те по домашни рецепти, ДЕВИН- вода от планината, наторални сокове FLORINA, магазин за играчки KRISTAL TOYS, витамини АBOPHARMA и вафли Нелис. Партньори на събитеието бяха World Class - най-големият фитнес и спа на Балканите.