Голяма част от действието на “Трансформърс 4” ще се развива в Китай

Голяма част от действието на “Трансформърс  4” ще се развива в Китай

16.11.2012г.

 

                Само преди няколко дни стана ясно, че Марк Уолбърг ще изпълни една от няколкото главни роли в четвъртия филм от поредицата “Трансформърс”. Кастингите за бъдещия блокбастър протичат в момента, а Майкъл Бей и Стивън Спилбърг се завръщат отново в ролите на режисьор и продуцент. Последната засега част от франчайза, която мина по кината през изминалата 2011-та година, се превърна в петия най-успешен филм на всички времена и от студиото Парамаунт Пикчърс обявиха, че ще бъдат направени поне още три продължения.
                Веднага след премиерата на “Трансформърс 3” Майкъл Бей разкри, че в четвъртата лента няма да участва нито един от актьорите от предишните части, включително и изпълнителя на главната роля Шая Лебоф.
                Бей уточни, че филма няма да бъде рестарт на поредицата, а по-скоро продължение на историята от третата част, но със съвсем нов актьорски състав. За момента, единственото което се знае със сигурност, е че действието на “Трансформърс 4” ще се развива четири години след случилото се в предишния филм.
               Както може да се очаква детайлите относно сюжета на филма се пазят в пълна тайна, но за сметка на това преди няколко часа беше разкрито, че голяма част от действието на мащабната продукция ще бъде ситуирано в Китай. Според неназовани източници от Парамаунт Пикчърс Майкъл Бей и екипа от студиото вече преговарят с китайското правителство и са провели разговори с представители на китайската армия. Самата армия ще бъде важна част от сюжета на лентата, но все още не се разкрива по-подробна информация.
               Една от основните причини за взетото от Бей и Парамаунт решение е, че по този начин “Трансформърс 4” ще се сдобие с по-широко киноразпространение в Китай и приходите ще се увеличат значително. За разлика от останалите държави по света, където посещенията в киносалоните намаляват, в Китай бе отбелязано увеличение в посещаемостта от 35 процента (само за изминалата година).
              Поредицата “Трансформърс” винаги се е радвала на добри постъпления от китайските киносалони и очакванията са, че благодарение на сътрудничеството между Парамаунт Пикчърс и тамошните дистрибутори четвъртата част най-вероятно ще натрупа рекордни приходи.
             “С включването на китайската култура се увеличават шансовете за по-големи приходи. Китай е един от най-големите кинопазари на света. Тамошният бокс офис експлодира през изминалите няколко години и сега много студия правят всичко възможно за да обвържат филмите си с тази страна”, заяви неназован източник от Парамаунт Пикчърс.
             По време на снимките в Китай екипа на Майкъл Бей ще работи заедно с китайска продуцентска компания, чието име все още не се разкрива. Важно е да се отбележи, че информацията за сътрудничеството между американските кинаджии и китайските дистрибутори все още не е потвърдена от официален представите на Парамаунт.
            За момента Марк Уолбърг е единствения актьор, който със сигурност ще участва в “Трансформърс 4”, но вече се споменават и имената на актрисите Изабел Корниш (сестра на Аби Корниш), Никола Пелц и Маргарет Куалей (дъщеря на Анди Макдауъл), които според последната информация от студиото се борят за главната женска роля.
            Майкъл Бей е известен с това, че често предпочита да дава шанс на сравнително непознати на публиката актьори и няма да бъде изненадващо ако за партньори на Марк Уолбърг бъдат избрани изпълнители, които досега не са заставали пред камерата на студиен проект.
 
“Трансформърс 4” ще бъде заснет с триизмерни камери, а старта на снимките ще бъде даден през идващата пролет.
           
Българската и световна премиера на научнофантастичния филм ще бъде на 29-ти юни, 2014-та година.
 
Източник:http://www.cinefish.bg/Golyama-chast-ot-deystvieto-na-Transformars-4-shte-se-razviva-v-Kitay-news10412.html